Коледни сарми хапки по чорбаджийски

Коледни сарми хапки по чорбаджийски Лакомник

Много богат вариант на любимата рецепта от наша редакторка

Коледни сарми хапки по чорбаджийски
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г телешка кайма

300 г свинска кайма

150 г сланина

1 кисела зелка

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.ч. ориз

1 с.л. доматено пюре

сол

Начин на приготвянe

Свинската и телешката кайма се смесват и към тях се прибавят червеният и черният пипер, оризът, доматеното пюре и сол на вкус. Всичко се омесва добре.

Сланината се нарязва на парченца.

Зелевите листа се нарязват на квадратчета със страни около 10 см. Във всяко зелево квадратче се слага по 1 ч.л. от месната смес и по 1-2 парченца сланина. Сармичките се свиват на малки хапки и се нареждат в тенджера, на дъното на която се нареждат зелеви листа. Отгоре също се покриват със зелеви листа и се заливат с равни части топла вода и зелев сок, като течността трябва едва да ги покрива. Варят се на слаб огън, докато зелето омекне – около 90 минути на умерен огън, колкото да къкрят.

*Рецептата е на редакторката ни Звездомира Танева

Още по темата
Още по темата
Нови идеи за постните сарми
Българската трапеза не може да мине без сармите, които са любими във всеки сезон. Те са постни според канона до Великден и ви предлагаме по-интересни варианти...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц