Козуначени рула

Козуначени рула Лакомник
Козуначени рула
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Мариана Петрова, Русе
Лакомник Необходими продукти

6 яйца+1 белтък
1 кубче прясна мая
250 г прясно мляко
250 г вода
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
есенция лимон 
(лимонова кора), ванилия
около 1, 5 кг брашно
орехови ядки (бадеми), кайсиеви ядки
За плънката: 
3 ч.ч. млени орехи
1 ч.ч. вода 
400 г сладко по избор

Начин на приготвянe

Маята се размива с топлото мляко и топла вода, слагаме една супена лъжица захар и малко брашно, за да се получи умерено гъста каша. Сместа се оставя на топло за 10 минути да втаса. Разбиваме яйцата със захарта, слагаме олиото, есенцията и се добавя брашното. Месим меко тесто, докато започне да образува мехури. Бием тестото 100 пъти в масата и го оставяме да втаса. Плънката предварително е смесена и леко заварена. 

Делим тестото на три топки, разточваме всяка на кора 1,5 см. Намазваме с плънката. Завиваме три рула. Намазваме ги отгоре с жълтъка. Поръсваме с малко захар и орехови ядки. Намазваме тавата с олио, слагаме рулата и ги оставяме да втасат. Печем в предварително загрята фурна 20 мин. на 190 градуса и 50 мин. на 150 градуса. Стават три големи и вкусни козуначени рула.

Приятно хапване и весели великденски празници!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц