Кифли със захар

Кифли със захар Лакомник
Кифли със захар
Време за приготвяне
Приготвяне
5 часа
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г брашно

15 г мая

10 г олио

100 г захар

1 яйце

0,250 л вода

15 г бяло нишесте

Начин на приготвянe

Технологията на приготвянето им е абсолютно същата както на виенските кифли (вижте рецептата за "Виенски кифли") с изключение на следното: при замесване на главното тесто се слагат 70 г захар, а останалите 30 г се използват за поръсване на втасалите кифли. Преди това се намазват най-напред с разтвореното нишесте, след това с разбитото яйце и накрая се поръсват със захарта. Олиото се използва за намазване на тавите и не се слага в тестото. Кифлите се оформят по същия начин с тази разлика, че не се свиват на подкова, а се оставят във вид на хлебчета със заострени краища. Нареждат се в тави за окончателно втасване.

Изпичането им се извършва при температура 190-210°С в продължение на 10-15 минути, след което се намазват повторно с разреденото нишесте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц