Кебап "Босфор"

Кебап "Босфор" Лакомник

От поетичния дух на Истанбул

Кебап "Босфор"
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1кг кайма

2 тиквички

1 патладжан

3-4 гъби

кромид лук

6-7 чери домата

кашкавал за поръсване

Начин на приготвянe

Каймата се омесва с лука, добавя се малко галета, яйцето и подправките. Оформят се топчета кюфтета. Зеленчуците се нарязват на шайби, като патладжана изкисваме в подсолена вода за 15-20 минути. В намазнена тава подреждаме кюфтенцата като помежду им слагаме зеленчуците и поръсваме с босилек, който е изключително подходящ за кебапа. Ако нямате пресен може да използвате песто. Печем до готовност. Накрая ястието се поръсва с настърган кашкавал и се допича.

Още по темата
Още по темата
Касапски кебап
Нарежете шилешкото месо и дреболиите на дребно и ги оставете 3-4 часа на хладно в маринатата, приготвена от нарязаните на ситно лук, магданоз, джоджен, черен пипер,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц