Кашкавалени кифлички

Кашкавалени кифлички Лакомник

Вкусни хапки за закуска с хрупкава коричка

Кашкавалени кифлички
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г брашно

масло

150 г крема сирене

1 яйце

200 г кашкавал

сол

черен пипер

1 ч.л. бакпулвер

150 г бекон

200 г свежо сирене


Начин на приготвянe

Маслото се смесва с крема сиренето. Добавя се и жълтъкът, а след него - настърганият на едро ренде кашкавал. Подправя се със сол, малко черен пипер, добавя се брашното, смесено с бакпулвера. Може да е необходимо малко повече брашно или малко по-малко. Замесва се еластично, не много твърдо тесто, оформя се на топка, покрива се с фолио и се поставя в хладилник за 30 минути. Тестото се разточва на кръг с около 5-7 мм дебелина. Тестото е много нежно, най-добре е да го разточвате между два листа фолио. Нарежете кръга на триъгълници. В широкия край на всеки триъгълник се слага малка част от тънко нарязания бекон и парче сирене. Триъгълниците се навиват и се мажат се с разбит с малко мляко и сол жълтък или само с малко мляко. Пекат в предварително загрята на 160-180 градуса фурна за 15-20 минути, до златисто-кафяво. Оставят се да престоят във фурната още 5-10 минути, след което се поднасят, докато са още топли.

Още по темата
Още по темата
Пълнени кифлички с яйца
Замесете тесто от водата, солта, содата и брашното. Сварете яйцата (едно оставете за намазване) и ги нарежете на кубчета. Задушете леко нарязания на дребно лук и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц