Кашкавалена супа

Кашкавалена супа Лакомник

Апетитна питателна супа за обяд или вечеря

Кашкавалена супа
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200-250 г кашкавал

200 мл прясно мляко

2 глави лук

50 г краве масло

1,2 л пилешки/зеленчуков бульон

2 с. л. царевично нишесте

черен пипер

сол

сметана

 

Начин на приготвянe

Нарежете лука на ситно и го задушете в разтопеното масло. Овкусете със сол и черен пипер и залейте с бульона. Оставете да ври 5-10 минути. Постепенно към супата се прибавя настъргания кашкавал и се бърка, докато се разтопи напълно. Разтворете в купа нишестето с млякото. Сместа се сипва на тънка струйка към готовата супа и се разбърква. След като кипне, се оставя да поври 2-3 минути, като периодично се разбърква. Поднесете с крутони и лъжичка сметана.

 

Още по темата
Още по темата
Картофена супа с бекон
В тенджера загрейте мазнината и задушете лука. Към него добавете нарязаният бекон. Нарежете картофите на малки парчета и ги сложете към, бекона и лука. След около...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц