Качамак с гъби

Качамак с гъби Лакомник

Позната, бърза и лесна рецепта за обяд или вечеря

Качамак с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
25 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г царевичен грис
около 1л вода
4 с.л. зехтин или олио
250 г гъби
2 стръка праз
200 г сирене

Начин на приготвянe

 Водата се слага да заври. Когато водата заври тенджерата се дръпва от котлона и на тънка струйка се добавя царевичния грис, като се разбърква интензивно в една посока с лъжица. Тенджерата се връща на котлона и като заври сместа добавете 1-2 с.л. олио. Качамакът е готов 5 мин след като е заврял, като се наблюдава и разбърква през цялото време. Гъбите се нарязват на ситно и се задушават в дълбок тиган с 2 с.л. олио. Като се изпари водата се прибавя праз лука.Към топлия качамак се добавя натрошеното сирене и се разсипва в чинии. Отгоре се добавят гъбите с праз лук.

Още по темата
Още по темата
Качамак с бъркани яйца
В тавичка се сипва брашното, солта и водата. Поставя се в предварително загрята фурна и се пече около 20 минути, може от време на време да се разбърква. След като е...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц