Кафяв ориз с бекон

Кафяв ориз с бекон Лакомник

Обяд с изкусителен аромат за 25 минути

Кафяв ориз с бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
25 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 чаши сварен в леко подсолена вода кафяв ориз

1/2 чаша наситнен бекон

1/2 глава лук, нарязан

4 скилидки чесън, пасирана

1 супена лъжица, ситно настърган пресен джинджифил

4 зелен лук, нарязан на ситно

1 чаша замразен грах

3 яйца, леко разбити

2 моркова, настъргани

2 супени лъжици соев сос

олио за готвене

Начин на приготвянe

Загрейте голям тиган на средно висока температура. Изсипете 3-4 лъжици олио. Сложете лука и бекона гответе 4-5 минути, докато се омекоти лука. Добавете чесъна, джинджифила, зеления лук, граха и морковите. Гответе още 4-5 минути и преместете в друга купа.

Върнете тигана на котлона и добавете още малко олио, в което да добавите ориза да се остъкли за 5-6 минути. Отстранете и него и добавете в тигана леко разбитите яйца. Разбъркайте ги, докато се втвърдят леко и добавете зеленчуците и ориза обратно. Бъркайте всичко заедно още 3-4 минути, добавете соевия сос, разбъркайте и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Диетична салата с кафяв ориз и пилешко месо
В голяма купа смесете свареното и нарязано пилешко, сварения на пара ориз, отцедената царевица, нарязаните домат и чушка, парчетата портокал и нарязаната целина....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц