Карфиол със сос от сирене

Карфиол със сос от сирене Лакомник

Бързо и апетитно ястие за всеки ден

Карфиол със сос от сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1-2 глави карфиол

сол

1 с.л. масло

1 с.л. брашно

1 ч.ч. прясно мляко

1 ч.ч. натрошено сирене

150 г кашкавал

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвянe

Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода. Прецежда се и се подрежда в чиния. Във водата, в която е врял карфиолът, се слагат маслото, брашното, размито в студена вода, и прясното мляко. Оставя се да ври 10-15 минути и се прибавя натрошеното сирене. Щом се стопи сиренето, се прибавя магданозът и с този сос се залива карфиолът. Поръсете с настъргания кашкавал и запечете за около 5-10 минути.

Още по темата
Още по темата
Запечен карфиол с кайма и пармезан
Карфиолът се сварява в подсолена вода. Хлябът се накисва, а кромидът се обелва и нарязва на кубчета. Хлябът се отцежда, намачква и се смесва с мляното месо,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц