Карфиол с пушено месо

Карфиол с пушено месо Лакомник

Изкусителен и лесен обяд за 30 минути

Карфиол с пушено месо
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 глава карфиол

250 г пушено месо

1 ½ с.л. масло

2 с.л. брашно

1 ч.ч. прясно мляко

2 жълтъка

сол

галета

Начин на приготвянe

Накъсаният на розички карфиол се сварява в подсолена вода и се отцежда. Брашното се запържва в маслото, разрежда се с прясното мляко и се бърка до получаване на гладка каша. Сваля се от огъня и се прибавят жълтъците. В намазана с масло и поръсена с галета тавичка се подреждат част от розичките на карфиола, покриват се с нарязаното на дребни парченца месо и се покрива с останалия карфиол. Ястието се залива със соса, поръсва се с галета и масло и се запича.

Още по темата
Още по темата
Карфиол със сос от сирена
Загрейте фурната до 200 градуса. Сварете в подсолена вода карфиола за 3-5 минути, изцедете и сложете в намаслена тава. Разтопете маслото, прибавете брашното и гответе...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц