Карфиол с лешници в кашкавален сос

Карфиол с лешници в кашкавален сос Лакомник
Карфиол с лешници в кашкавален сос
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г карфиол, разделен на цветчета

40 г масло

2 1/2 с.л. брашно

2 ч.ч. топло мляко

2/3 ч.ч. настърган кашкавал

1/2 ч.ч. настърган пармезан

1/3 ч.ч. лешници, обелени и едро нарязани

2/3 ч.ч. галета

2 с.л. пресен магданоз

1 с.л. зехтин 

Начин на приготвянe

Сварете карфиола в подсолена вода за 3-5 минути, изцедете и го наредете в намаслена вода. Разтопете малко масло в тенджера, прибавете брашно и запържете за 2 минути при постоянно бъркане, постепенно на тънка струя при постоянно бъркане добавете млякото, бъркайте докато се сгъсти и отнемете от огъня. Прибавете кашкавала и половината от пармезана, подправете и разбъркайте. Залейте карфиола. Смесете лешниците, наситнения магданоз, останалия пармезан, малко зехтин, разбъркайте и разпределете върху карфиола. Запечете за 20 минути при 200 градуса. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц