Картофено руло с лапад

Картофено руло с лапад Лакомник
Картофено руло с лапад
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
2
Автор
Виолета Матева, Камено
Лакомник Необходими продукти

За 2 порции:
300 г картофи
400 г лапад
3 яйца
60 г масло
1 с.л. брашно
сол на вкус
черен пипер
50 г кашкавал

Начин на приготвянe

Сваряваме необелените картофи, обелваме ги и ги настъргваме на ренде. Лападът се бланшира, отцежда се и се нарязва на ситно, добавя се към картофите. Слагаме едно сурово яйце, 20 г меко масло, брашно, сол на вкус и черен пипер. Омесваме добре, разстиламе на правоъгълник върху хартия. Отгоре се нареждат двете сварени яйца цели, но може и разрязани на две. Завиваме на руло и поставяме в намаслена тавичка. Отгоре рулото се полива с малко разтопено масло и се поръсва с настърган кашкавал. Запичаме в умерена фурна до зачервяване. Поднасяме с подлучено кисело мляко или със салата.

Добър апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц