Картофени кюфтета

Картофени кюфтета Лакомник
Картофени кюфтета
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
5
Автор
Мария Ташева, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

1 кг картофи
сол
черен пипер
кимион
2 с.л. захар
1 с.л. сол
1 глава лук
150 г сирене
За панировката:
2 яйца
8 с.л. царевично брашно

Начин на приготвянe

Картофите се обелват и се сваряват. Изцеждат се от водата и се правят на пюре, към което се прибавят захарта, солта, кимионът, черният пипер, пасираният суров лук и натрошеното сирене. 

От получената смес се правят кюфтета, които се овалват в брашното. Така престояват около 10 мин. Сгорещява се олио и преди кюфтетата да се сложат да се пържат, се потапят в разбитите яйца.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц