Картофени блини

Картофени блини Лакомник
Картофени блини
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

0,5 кг картофи

1 яйце

сол на вкус

черен пипер на вкус

10 г картофено нишесте (брашно)

125 мл мляко (сметана)

Начин на приготвянe

Картофите се обелват, измиват се и се настъргват на ренде със средно едра решетка, като се пускат в студена вода. След това се отцеждат и се подсушават с кърпа.

Към тях се прибавят яйцето, картофеното нишесте, млякото. Сместа се посолява и се поръсва с черен пипер, след което се разбърква добре.

Взима се със супена лъжица и се пуска в сгорещената мазнина, като веднага се поразплесква с лъжицата.

Блините се изпържват от двете страни до златистожълт цвят и се поднасят с гарнитура по желание.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц