Картофена палачинки със спанак и рикота

Картофена палачинки със спанак и рикота Лакомник
Картофена палачинки със спанак и рикота
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 голям обелен картоф

120 г спанак, приготвен на пара

120 г рикота

1 леко разбито яйце

2 с.л. настъргано сирене пармезан

сол

черен пипер

щипка настъргано индийско орехче

растително масло

Начин на приготвянe

Рендосайте картофа на едро ренде и го сложете в купа със студена вода, оставете го за 10 минути. Изцедете водата и подсушете добре картофа. През това време в голяма купа смесете спанака, рикотата, яйцето, пармезана  и подправете със сол и черен пипер. Добавете към тях картофа и смесете добре продуктите.

В тиган загрейте растително масло на средна температура и с помощта на лъжица или черпак изсипете картофената смес в загрятата мазнина. Пържете до златисто за около 4-5 минути от всяка страна. След това извадете картофената палачинка върху хартия, за да се изцеди мазнината. Сервирайте палачинки топли. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц