Канелони с кайма и чушки

Канелони с кайма и чушки Лакомник

Лесни и вкусни канелони с кайма

Канелони с кайма и чушки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет канелони (много едри макарони)

700 г кайма

1 кг домати

2 глави кромид лук

1 скилидка чесън

1 червена, 1 жълта и 1 зелена чушка

100 г кашкавал

1/3 връзка магданоз

2 в.ч. олио

1 с.л. захар

сол, черен пипер и риган

Начин на приготвянe

В тенджера сипваме половината олио и щом се затопли, слагаме 1 глава ситно нарязан кромид и каймата. Обръщаме няколко пъти, доливаме 1 ч.ч. настърган домат и прибавяме предварително нарязваните на дребно чушки. Оставяме да ври, докато се сгъсти. Преди да махнем от огъня, овкусяваме със сол, черен пипер и риган. Оставяме пълнежът да изстине и пълним с него канелоните. Подреждаме ги в тава, като между всяка оставяме разстояние. В друга тенджера сипваме останалото олио и след като се затопли, добавяме 1 глава ситно нарязан кромид лук, останалите настъргани домати, 1 с.л. захар и малко вода. Оставяме салцата да ври и щом се сгъсти, поръсваме със сол, черен пипер, нарязаните чесън и магданоз. Заливаме наредените в тава канелони с доматената салца. Покриваме с алуминиево фолио и печем около 20–30 мин във фурна, загрята на 180º. Махаме фолиото и продължаваме да печем още 10 мин. Изваждаме от фурната и поръсваме с настъргания кашкавал. Оставяме макароните да изстинат и ги сервираме.

Още по темата
Още по темата
Канелони с рикота и спанак
https://www.youtube.com/watch?v=FHWTW_LMeMM&list=PL8KdQ5tZsVvnpUQohQhkySVMs2r5jNfcn
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц