Канелени питки за закуска

Канелени питки за закуска Лакомник

Меки и ароматни питки от вечерта за сутринта

Канелени питки за закуска
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 мл топлo прясно мляко или вода

700 - 800 г брашно

1 с. л. сол

1 ч.ч. захар

1 яйце

200 г краве масло

прясна мая

олио

 

Начин на приготвянe

Маята се разтваря в топло мляко и се добавя захарта. Оставя се за 10 минути. Към сместа се прибавят яйцето, разтопеното масло и солта. Брашното се пресява и се добавя на части. Тестото трябва да е лепкаво. Накрая се добавя олио, колкото да не залепва тестото. Покрива със свежо фолио (кърпа) и се оставя в хладилника поне за един час (може и за една нощ, ако ще приготвяте сутринта). Тестото се разделя на части и от всяка от тях се разточва кора с дебелина около 2см. Кората се намазва с олио и обилно се наръсва със захар и канела. Свива се на стегнато руло и се нарязва на дебели парченца.  Питките се нареждат в тава и се пекат за около 15-20 минути в предварително загрята на 180С фурна. Готовите питки може да поръсите с пудра захар.

Още по темата
Още по темата
Ванилови питки
Захарта се стрива с яйцата, прибавя се размекнатото масло и отново се стрива. Налива се млякото с разтворените в него мая и сол. Прибавят се канелата,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц