Макарони с кайма на фурна

Макарони с кайма на фурна Лакомник

Вкусно и бързо предложение за обяд

Макарони с кайма на фурна
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма

1 пакет средно големи макарони

2 яйца

50 г кашкавал

1 глава кромид лук

2 с.л. брашно

1 ч.ч. доматен сос

500 мл мляко

5 с.л. олио

5–6 с.л. маргарин

сол, черен пипер и риган

 

Начин на приготвянe

Загряваме олиото в тенджера и прибавяме каймата и предварително настъргания кромид лук. Разбъркваме няколко пъти, сипваме доматения сос и доливаме малко вода. Оставяме да ври на среден огън, докато каймата се сгъсти, и овкусяваме с риган, сол и черен пипер. Махаме от огъня и оставяме да изстине. Междувременно слагаме на котлона друга тенджера с подсолена вода. Щом заври, слагаме макароните, начупени на половина. Врят на среден огън 15 мин, след което изсипваме водата, а към макароните добавяме половината маргарин. Приготвяме застройката за макарони, като разтопяваме в тенджера останалия маргарин и прибавяме към него брашното. Получената смес запържваме леко. Махаме от огъня, сипваме прясното мляко и разбъркваме с тел, докато не се получи гъста каша. В отделен съд разбиваме 2 жълтъка с малко вода и ги прибавяме към получената смес. В средно голяма тава слагаме на пластове половината макарони, каймата и отгоре – останалите макарони. Заливаме със застройката и поръсваме с предварително настъргания кашкавал. Оставяме каймата с макарони да се пече 30 мин във фурна, загрята на 180º. Готовото ястие сервираме студено. 

Още по темата
Още по темата
Мусака от макарони с месо
Макароните се сваряват но не напълно. Изцеждат се от водата. В тиган запържваме нарязания лук. Слагаме каймата и подправките. След това доматеното пюре или консерва,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц