Кавърма по кюстендилски

Кавърма по кюстендилски Лакомник

Апетитно предложение от българската кухня

Кавърма по кюстендилски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинско или телешко месо без кост

4 стръка праз

200 мл червено вино

200 мл вода

черен пипер

червен пипер

70-80 мл олио
2 дафинови листа
4 яйца

Начин на приготвянe

Месото се задушава в мазнината и малко вода. Прибавят се червеният и черният пипер, останалата вода и виното. Празът се нарязва на не много ситно и се прибавя след като месото е завряло. Когато месото и празът са омекнали, се прибавя дафиновият лист. Изсипва се в тава. Правят се "гнезда", в които се чукват яйцата и се запича за 10-на минути във фурната.

Още по темата
Още по темата
Кавърма по воденичарски
Обезкостеното и нарязано на ивички месо се запържва леко в мазнината. Прибавя се лукът, нарязан на филийки, малко вода и се задушава до омекване. Прибавят се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц