Имамбаялдъ по манастирски

Имамбаялдъ по манастирски Лакомник

Така се приготвя най-вкусната имамбаялдъ по манастирски

Имамбаялдъ по манастирски
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 патладжана – големи

4 глави кромид лук

1 глава чесън (поне 10 скилидки)

5 червени домати

зехтин или олио

1 връзка магданоз

сол, червен пипер, кимион, черен пипер

Начин на приготвянe

Измиваме патладжаните и белим кората. Режем ги на половини по дължина. Посоляваме ги и ги оставяме солта да извлече техния сок, който дразни бъбреците, жлъчката, стомаха. След 3 или 4 часа измиваме патладжаните. Може да ги наредите на кърпа или върху домакинска хартия, за да попие водата от тях. През това време сгорещяваме мазнината изапочваме да пържим изцедените патладжани от двете страни. Нареждаме изпържените патладжани в тава. Докато пържите патладжаните, можете да нарежете на ситно кромид лук и чесънът, заедно с подправките. Смелете или минете на рендето червените домати. Задушете двата вида лук в мазнина. Прибавете смлените домати и подправките. Задушете още малко. С тази смес залейте наредените в тавата патладжани и сложете във фурната.

Още по темата
Още по темата
Имамбаялдъ с много лук
Патладжаните се разрязват на две, издълбават се леко и се осоляват. Престояват около половин час, измиват се и се подсушават. Пържат се в олиото от двете страни. В...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц