И Африка може да плени с незабравими вкусове

И Африка може да плени с незабравими вкусове Лакомник

Черният континент е дал на света невероятни рецепти

И Африка може да плени с незабравими вкусове
Автор:Лакомник

Африка е континент, който дава на света истинска палитра от националности, религии, кухни, традиции. На това място се сблъскват ароматните и пикантни арабски ястия с интересния и странен за европейците вкус на страните на юг от средата на материка. Изобилието на банани и кокосови орехи, заради подходящия климат, е в основата на много сладки и солени специалитети. Африка е и място, което предлага невероятни комбинации от подправки, които могат да се намерят и у нас. И така, ястието ще придобие истински африкански вкус.  

Африканска фъстъчена супа  

Необходими продукти: 2 ч. л. фъстъчено олио, 1 ч. ч. наситнен лук, 2 пресовани скилидки чесън, 1/2 ч. ч. нарязани печурки, 1/4 ч. л. натрошени люти чушки, 1/2 ч. л. сладък червен пипер, 1/2 ч. л. настърган пресен джинджифил, 2 ч. ч. пилешки или зеленчуков бульон, 1 малък буркан доматена салца, 1/2 ч. ч. пюре от предварително сварени сладки картофи, 1/4 ч. ч. фъстъчено масло  

Начин на приготвяне: Загряваме фъстъченото олио до умерена температура. Запържваме вътре лука и гъбите. Прибавяме чушките, червения пипер и джинджифила. Оставяме за минута. Добавяме доматената салца и бульона. Къкри 15 минути. Сваля ме от огъня и след като се охлади я пюрираме. Слагаме картофеното пюре и фъстъченото олио. Пасираме отново. Сервираме супата топла и с пресен лук.          

Доро уат  

Необходими продукти: 1 пиле без кожа, разделено на порции, 6 ч. ч. червен лук, нарязан на ситно, 1 к. ч. смес от подправки Бербере, 2 чаени чаши подправено масло, 1/4 ч. л. черен пипер, 1/4 ч. л. чесън на прах, 1/2 ч. л. млян джинджифил, сол на вкус, 1/2 ч. ч. червено вино, 6 твърдо сварени яйца, 1 лайм   Начин на приготвяне: Нарязваме лимона на четвъртинки. Намазваме пилето с него и го поставяме в купа. Запичаме лука до кафяво в сух тиган. Едва след това добавяме маслото. Доливаме чаша вода и виното, както и подправките. Разбъркваме всичко.  Слагаме пилето и задушаваме за около половин час. Периодично доливаме вода. Когато сосът започне да се сгъстява, добавяме и обелените и настъргани яйца. Поръсваме с пипер и сваляме от огъня. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц