Зеленчуци по китайски

Зеленчуци по китайски Лакомник

Сгответе нещо вкусно и различно за обяд или вечеря

Зеленчуци по китайски
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

зеленчуци по ваш избор (чушки, тиквички, моркови, гъби, карфиол, лук)

2-3 скилидки чесън

1 ч.л. джинджифил

1-2 с. л. соев сос

2-3 капки сос “табаско”

1-2 с. л. сусамово семе

1-2 с.л. сусамово масло (олио)

азиатски подправки по желание

Начин на приготвянe

Загрейте сусамовото масло. Добавете чесъна, джинджифила и сусамовите семена. Пържете, докато чесънът стане златист. Добавете и нарязаните зеленчуци. Гответе на силен огън. След като се задушат малко добавете соевия сос и табаското. Зеленчуците трябва да бъдат ал денте, да останат крехки и твърди, за да запазят собствените си вкусове и аромати. Поднесете топло.

Още по темата
Още по темата
Пиле по китайски
Нарязваме лука на едро, гъбите - на филийки и ги слагаме с малко олио да се задушат. Когато омекнат леко, се прибавят пилешките гърди, нарязани на хапки и се изсипва...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц