Зеленчукови гювечета

Зеленчукови гювечета Лакомник

Бързо, икономично и апетитно предложение за обяд или вечеря

Зеленчукови гювечета
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3-4 глави лук
1,500 кг чушки
1 кг домати
4 скилидки скилидки чесън
олио
сол и черен пипер на вкус
200 г топено сирене или кашкавал

Начин на приготвянe

Запържете лука и чесъна. След като поомекнат, добавете почистените чушки, а след това и доматите. Когато зеленчуците се запържат, сместа се прехвърля в глинени гювечета и отгоре се слагат парчета топено сирене или кашкавал. Пекат се в предварително загрята фурна на 180С до готовност. Преди сервиране се поръсват със ситно нарязан магданоз или копър.

Още по темата
Още по темата
Броколи в гювечета
Накъсайте броколите на отделни розички и ги сварете на пара в тенджера с вода. Достатъчни са им само 3 минути, за да омекнат. После ги разпределете равномерно във...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц