Зеленчукова супа с леща

Зеленчукова супа с леща Лакомник
Зеленчукова супа с леща
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. зехтин

2 средни глави лук, нарязани

1 ч.л. червен пипер

1 с.л. доматено пюре

1 литър зеленчуков бульон

400 г леща от консерва, изцедена

410 г домати

1 стрък целина, нарязана

2 моркова, обелени и нарязани

250 г карфиол, разделен на цветчета

2 дафинови лист

1 средна тиквичка, нарязана на парчета

80 г зелен фасул

 

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина, добавете лука и задушете до омекване. Прибавете червения пипер, доматеното пюре и разбъркайте за минута. Добавете лещата, бульон, запържете, прибавете целината, морковите, карфиола, дафиновия лист. Оставете да кипне и варете под капак за 15 минути. Махнете капака, прибавете тиквичката, зеления фасул, варете за още 5-10 минути и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Студена супа с репички
Киселото мляко се разбива добре с водата. Размесва се със счукания чесън ситно нарязан копър и олио. Добавят се почистените измити и нарязани на дребни кубчета репички...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц