Зеленчуков микс върху царевична тарталета

Зеленчуков микс върху царевична тарталета Лакомник
Зеленчуков микс върху царевична тарталета
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

1/4 ч.ч. пармезан

3 ч.ч. царевично брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сол

1 яйце, леко разбито

3 с.л. зехтин

1/4 ч.ч. сирене, настъргано

За плънката:

2 тиквички, обелени и нарязани на кубчета

2 домата, нарязани на кубчета

1 глава лук, нарязана на кубчета

1 скилидка чесън, пасирана

1 връзка магданоз, наситнен

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина на средно силен огън и запържете лука докато стане прозрачен. Добавете чесъна и тиквичките и запържете още 2-3 минути. Добавете доматите и оставете докато изври течността като бъркате.

Загрейте фурната на 160 градуса. Смесете брашното, настъргания пармезан, бакпулвера и сол. Сипете и 2 ½ гореща вода и разбърквайте до получаване на гладко тесто.

Оставете за пет минути. После отново размесете с яйцето и зехтина.

Вземете част от тестото и го оформете на топка колко дланта ви. После разплеснете и разточете на блат с дебелина около 1 пръст. Отрежете в кръг като използвате форма или обратната страна на широка чака така че да получите хубав кръг. Притиснете с дъното на по малка чака в средата, така че да получите отстрани ръбче за поставяне на плънката. Направете това с цялото тесто. Печете около 10 минути докато тестото поизсъхне. Поръсете с настърганото сирене и плънката. Печете още около 10 минути или до получаване на златиста коричка.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц