Зеленчуков бульон

Зеленчуков бульон Лакомник
Зеленчуков бульон
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 пакетче краве масло

2 моркова

1/2 глава целина

1/4 от малка прясна зелка

4 домата

1 глава кромид лук

2 чушки

3 корена магданоз

7-8 шушулки зелен фасул

1 малка глава карфиол

пащърнак, черен пипер, оцет и сол на вкус

Начин на приготвянe

Всички зеленчуци след почистване и измиване се нарязват на едро. Заливат се със студена вода и се варят на тих огън. Когато станат готови, се отстраняват от огъня. Прибавят се предварително настърганите и запържени в кравето масло моркови. Бульонът се оставя да се утаи, прецежда се през тензух и се посолява на вкус. Поднася се топъл, наръсен с млян черен пипер, дребно нарязан магданоз и оцет. По желание към всяка порция може да се прибави 1 супена лъжица обелени домати, нарязани на кубчета, или 1-2 супени лъжици нарязани палачинки.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц