Запечени патладжани с кашкавал и домати

Запечени патладжани с кашкавал и домати Лакомник
Запечени патладжани с кашкавал и домати
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 големи патладжана

4 домата

100 г твърд кашкавал

2 скилидки чесън

магданоз

растително масло

Начин на приготвянe

Измийте и нарежете патладжаните на дълги филии, като ги поставите в подсолена вода за 15-20 минути. Намажете огнеупорна форма за печете с растително масло, настържете кашкавала на едро ренде, почистете чесъна и го нарежете на ситно, и го смесете с кашкавала. Измийте, подсушете доматите, като ги нарежете на тънки кръгчета. Извадете патладжаните от водата, подсушете ги с хартия и ги поставете във формата за печене. Върху всяко парче патладжан поставете  от сместа с кашкавала. Запечете в предварително загрята фурна на умерена температура за 20-25 минути до готовност. Сервират се поръсени със ситно нарязан магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц