Запечен карфиол с кайма и пармезан

Запечен карфиол с кайма и пармезан Лакомник

Лесна и бърза рецепта, от която ще си оближете пръстите

Запечен карфиол с кайма и пармезан
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 голяма глава карфиол

сол на вкус

2 филии престоял хляб

2 глави кромид лук

400 г мляно месо

1 яйце

2 с. л. смесени ситно нарязани зелени подправки

За соса:

3 скилидки чесън

200 г настърган пармезан

200 мл готварска сметана

Начин на приготвянe

Карфиолът се сварява в подсолена вода. Хлябът се накисва, а кромидът се обелва и нарязва на кубчета. 

Хлябът се отцежда, намачква и се смесва с мляното месо, кромида, яйцето, зелените подправки, солта и пипера. Карфиолът се разделя на съцветия, които се подреждат в намаслена тавичка. Между тях се сипва сместа с каймата. Сосът се приготвя като се смесват пармезанът, настърганият чесън и сметаната. С него се полива карфиола. Пече се в предварително загрята на 180С фурна.

Още по темата
Още по темата
Карфиол с картофи и къри
В малка купа се разбъркват подправките. Картофите се нарязват и се варят за около 10-15 минути. В това време лукът се нарязва, а карфиолът се разделя на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц