Заек в тиква

Заек в тиква Лакомник
Заек в тиква
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
5
Автор
Валя Иванова, Добрич
Лакомник Необходими продукти

1 заек

1 голяма кръгла тиква, в която да сложим порциите заешко месо

2-3 чушки

2-3 глави лук

2 моркова, нарязани на колелца

няколко розички броколи

5-6 гъби печурки

черен пипер на зрънца

сол на вкус

Начин на приготвянe

Изрязваме капачето на тиквата и издълбаваме семките. В тиган с олио запържваме и задушаваме месото. В същата мазнина след това приготвяме плънката, като задушаваме леко зеленчуците. Количеството на зеленчуците е според големината на тиквата. И така, изсипваме плънката на дъното на тиквата и нареждаме отгоре порциите месо, след което затваряме с капачето. Слагаме в тава и печем към 2 часа в умерена фурна. А след това се наслаждаваме на невероятния вкус на ястието, придружено с чаша бяло ароматно вино. Да ви е вкусно и добър апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц