Задушени яребички в собствен сос и сотирани картофки

Задушени яребички в собствен сос и сотирани картофки Лакомник
Задушени яребички в собствен сос и сотирани картофки
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Свилен Гаврилов, Свищов
Лакомник Необходими продукти

7-8 яребички (в зависимост от големината)
2-3 цели моркова
1 кг пресни картофи
сол
червено вино
черен пипер на зърна
няколко скилидки чесън
2-3 листа дафинов лист
1/2 ч.ч. олио

Начин на приготвянe

Измиваме добре яребичките и ги варим в тенджера под налягане не повече от 10-15 минути. Изваждаме ги и ги овалваме в марината от червено вино, скилидки чесън, черен пипер на зърна, дафинов лист, сол и олио. Поставяме ги в тавичка и ги заливаме с маринатата. Отделно в друг съд запържваме малко картофите с олио и сол, след което ги слагаме при яребичките. Слагаме и 2-3 цели моркова. Покриваме с фолио и печем 2-3 часа, първо на 200 градуса, след първия час намаляваме фурната на 150 градуса. Накрая махаме фолиото и оставяме за около 10 минутки яребичките да се запекат и да хванат коричка.

Приятен апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц