Задушени млади картофи

Задушени млади картофи Лакомник

Класическа, вкусна и лесна за приготвяне рецепта за пресни картофи

Задушени млади картофи
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг млади картофи

1 пакетче краве масло

200 г сирене

1 чаена лъжичка червен пипер

1 връзка копър

1 бурканче кисело мляко

сол на вкус

Начин на приготвянe

Младите картофи се белят лесно, ако се накиснат предварително за 10-15 минути в студена вода, в която е разтворена 1 супена лъжица сол. След накисването се измиват, остъргват с остър нож и се изплакват обилно с вода. По-едрите от тях се режат на две половинки.

Задушават се в съд с много малко вода, посолени на вкус и поръсени с дребно нарязания копър, докато останат в съда около 2-3 лъжици вода, която се поема при изстиването на картофите. Маслото се разтопява в отделен съд и след като се сгорещи, се слага в него червеният пипер и горещо се излива върху задушените картофи. Разбъркват се и се поднасят топли, поръсени с настъргано сирене. По желание могат да бъдат гарнирани с кисело мляко.

Още по темата
Още по темата
Люти картофи
Загрейте фурната на 220 градуса. Разбъркайте картофите с 2 с.л. зехтин, сол и черен пипер на вкус. Покрийте с фолио за печене и печете 20 минути. Махнете фолиото и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц