Задушена леща

Задушена леща Лакомник

Вкусна и лесна за приготвяне леща

Задушена леща
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г леща

олио

2 с. л. брашно

1-2 стръка праз

черен пипер

сол

дафинов лист

магданоз

чубрица 

оцет

Начин на приготвянe

Лещата се залива с вода и се вари на тих огън. Прецежда се, като водата се запазва.

В отделен съд се сгорещява олиото. Прибавят се ситно нарязаният праз и магданоз. Посолява се и се поръсват с черен пипер, дафинов лист и брашно. Добавя се сварената леща. Съдът се покрива с капак и се разтърсва. Задушава се 10 минути, като се добавя по малко от водата. При поднасянето задушена леща се подправя с чубрица и оцет на вкус.

Още по темата
Още по темата
Задушено червено зеле
Зелето се нарязва на ивици и се залива с гореща вода. Оставя се да ври 2-3 минути и се отцежда. Нарязания лук се задушава в олиото,прибавя се зелето и се залива с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц