Загърнат кашкавал на скара

Загърнат кашкавал на скара Лакомник
Загърнат кашкавал на скара
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
1
Автор
Маргарита Димитрова, Червен бряг
Лакомник Необходими продукти

За 1 порция:
100 г кашкавал - на плочка
малко масълце
чубрица
черен пипер
по - голямо парче пекарска хартия

Начин на приготвянe

Вземате квадратно или правоъгълно парче хартия за печене и в средата й поставяте малко масълце. Върху него слагате кашкавала, намазвате и него с масълце и го поръсвате с чубрица и черен пипер. Загъвате добре съдържанието и го слагате върху гореща скара. След 2- 5 минути го обръщате. След като изтече желаното от вас време, отстранете от скарата. Консумирайте така, както ви харесва - или горещ и разтечен кашкавал, или пък поохладен и леко стегнат.

Препоръки:

1. Можете да го приготвите и без масло, защото той си е достатъчно мазен, но аз исках да съм сигурна, че ще ми ухае “маслено” и ще има какво да си топна.

2. Печете го 5 минути, ако искате да изглежда така. При по-малко време за печене той ще е по-стегнат.

3. Можете да го изпечете без подправки, ако го предпочитате с натурален аромат.

4. Напълно допустима е подмяната на посочените от мен подправки.

Добър апетит от мен!

И... не забравяйте за биричката, грехота ще да е!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц