Забулени яйца и галушки с чеснов сос

Забулени яйца и галушки с чеснов сос Лакомник
Забулени яйца и галушки с чеснов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Марийка Густинова, с. Драгомирово
Лакомник Необходими продукти

За галушките:
500 г брашно
4 яйца (1 за тестото)
300 г хладка вода
щипка сол
За заливката:
1 кисело мляко
1 глава чесън
1 с.л. червен пипер
чубрица
олио

Начин на приготвянe

Замесваме си меко тесто за галушките. Предварително оставяме вода да заври. След като сме си омесили тестото, започваме да късаме малки парченца с пръсти и да пускаме във врящата вода. Отделно счупваме 2-3 яйца във врящата вода. След като тестото е сварено и яйцата са се забулили, отцеждаме с решетъчна лъжица и слагаме в глинено гювече. Правим си смес от киселото мляко и счукания чесън и заливаме галушките и яйцата. В тиган запържваме олио с 1 с.л. червен пипер и изливаме върху гювечето с галушките и чесновия сос. Накрая поръсваме с чубрица.

Да ви е сладко! Това е любимо и много вкусно ястие на моите внуци, които много често ме карат да го приготвям. Надявам се да хареса и на вас!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц