Есенно ризото с гъби и кестени

Есенно ризото с гъби и кестени Лакомник
Есенно ризото с гъби и кестени
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 л бульон

6 бели гъби, накиснати във вода

100 г масло

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 с.л. зехтин

1 глава лук

1 скилидка чесън

8 кестена

400 различни гъби

300 г ориз

30 г пармезан

3 с.л. маскарпоне

Начин на приготвянe

Кипнете леко бульона и прибавете белите гъби заедно с водата. През това време в дълбок тиган разтопете 60 г масло, прибавете зехтин и запържете до златисто лука, чесъна и кестените. Подправете със сол и черен пипер. Прибавете останалите гъби и оставете на котлона за още 1-2 минути, след това преместете съдържанието от тигана в тенджерата с бульона. Прибавете ориза и долейте още бульон, ако е необходимо, така че ориза да бъде напълно покрит. Варете за около 20 минути, като периодично бъркате. Прибавете маскарпонето и настъргания пармезан и разбъркайте добре.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц