Есенен чийзкейк с тиква и извара

Есенен чийзкейк с тиква и извара Лакомник

Вкусен, ароматен и диетичен десерт за неделния ден

Есенен чийзкейк с тиква и извара
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За основата:

1 чашка обикновени смлени бисквити

1 с. л. захар

4 с. л. масло или маргарин, разтопени

За плънката:

240 г извара

500 г печена тиква

½ ч. л. канела

½ ч. л. джинджифил

½ ч. л. стрито индийско орехче

¼ ч. л. сол

2 яйца

За крема:

2 чашки бита сметана

2 супени лъжици захар

1 чаена лъжичка ванилия на прах

12 орехови ядки

Начин на приготвянe

Смесете съставките за основата, след което пресовайте с шпакла в 23-сантиметрова охладена тавичка за торта. За блата разбийте с миксер изварата и захарта в голяма дълбока купа, докато се получи еднородна смес. Добавете тиквата, подправките и солта. След което разбийте отново.

Отделно разбийте яйцата и добавете и тях, след това разбъркайте. Излейте сместа върху пресованите бисквитени трохи в тавата за торта. Сложете да се пече на 150 градуса.

Междувременно се заемете с крема. Смесете сметаната, захарта и ванилията и нанесете върху вече изпечения кейк. След това върнете във фурната за 5 минути. Охладете го и го оставете да престои в хладилник за 1 денонощие.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц