Елда със свинско

Елда със свинско Лакомник
Елда със свинско
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г свинско месо

2 моркова

1 глава лук

1 ч.ч. елда

2 с.л. кетчуп

сол на вкус

олио за пържене

4 с.л лютеница

Начин на приготвянe

Нарежете свинското и го запържете, прибавете ситно нарязаните моркови и лук, добавете лютеницата, кетчупа, подправете и разбъркайте. Ако е твърде гъсто добавете малко гореща вода и задушете до готовност. Запържете в отделен съд елдата за 2 минути и залейте с гореща вода, така че да покрие два пръста над елдата. Подправете и оставете да се вари за 15 минути. Сложете елдата в чиния, отгоре месото със соса и сервирайте. 

Още по темата
Още по темата
Кюфтета от елда
Елдата се вари във водата, докато набъбне и зърната се разпукнат. След което се измива и пасира до получаването на хомогенна смес. Сушените домати се нарязват на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц