Еклери с риба тон

Еклери с риба тон Лакомник

Атрактивно и вкусно предястие за вашите гости

Еклери с риба тон
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г риба тон от консерва

4 яйца

1 зелена чушка

1/2 глава кромид лук

1/2 ч.ч. маргарин

1 ч.ч. пресято брашно

5-6 с.л. майонеза

1 к.л. лимонов сок

1 щипка сол

Начин на приготвянe

Сипваме 1 ч.ч. вода в тенджера и добавяме маргарина и солта. Щом започне да ври, прибавяме брашното и разбъркваме енергично, докато сместа започне да се отделя от дъното и стените на съда. Сваляме от огъня. Разбиваме 4 яйца, слагаме ги в сместа и отново разбъркваме. Слагаме сместа за еклери в кухненска фуния. Оформяме кръгли форми с дебелина 5 см в тава с оризова хартия. Печем ги 15-20 мин във фурна, загрята на 220º, след което намаляваме температурата на 150º и държим още 20 мин. Щом изстинат, ги разрязваме на половинки по дължина. Нарязваме чушката и лука на ситно. Към тях прибавяме рибата тон, майонезата и лимоновия сок. Смиламе ги с блендер и получената смес използваме за плънка на еклерите. Готовите еклери прибираме в хладилника, така че да ги сервираме студени.

Още по темата
Още по темата
Еклери със сирене
Пригответе еклерите като в тенджера кипнете маслото и водата, прибавете брашното при постоянно бъркане. Трябва да се получи меко тесто, което се отделя от съда....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц