Екзотични ястия от Пенелопе Круз

Екзотични ястия от Пенелопе Круз Лакомник

Актрисата се гордее, че е добра домакиня

Екзотични ястия от Пенелопе Круз
Автор:Лакомник

Пенелопе Круз е от звездите, които не се притесняват да си изцапат ръцете в кухнята. Актрисата често признава, че едно от любимите й занимания е да готви, когато има време за това и често експериментира в кухнята.

Пенелопе споделя, че след като е намерила мъжа на живота си и е станала майка, страстта й към готвенето се е засилила и да я наричат домакиня за нея не е обидно. Ето и някой от любимите ястия, които тя приготвя с удоволствие.

 

Равиоли с тиквички и маскарпоне

 

Продукти

390 г брашно

5 жълтъка

1/2 ч.л. сол

500 г тиквички

200 г маскарпоне

20 г рукола

70 г сирене

1 яйце

 

Приготвяне

Смесете пресятото брашно със солта, направете кладенче и добавете разбитите яйца. Замесете тесто. Ако ви е малко сухо може да добавите малко вода на стайна температура. Сложете тестото върху набрашнена повърхност и месете минимум 10 минути, докато не стане еластично и го оставете покрито в хладилника за 30 минути. Пригответе плънката като настържете на едро тиквичките, подправете и оставете за 10 минути да се изцеди излишната течност. Нарежете на ситно руколата и настържете сиренето. Разбъркайте всички продукти с маскарпонето. Разделете тестото на две, разточете тестото и с чаша направете кръгове, сложете върху тях от плънката, намажете с разбитото яйце, разточете втория пласт разточето тесто и отрежете с чашата според формата. Притиснете пелмените с вилица от всички страни и ги сварете в кипяща вода за около 3-4 минути, докато изплуват на повърхността.

 

Холандски рибен хляб

 

Продукти

125 г сметана

1 лимон

6 зърна бахар

1/2 ч.л. сол

1 глава лук

100 г свеж босилек

2 скилидки чесън

50 мл олио

700 г филе от бяла риба по избор

2 яйца

200 г пушена сьомга

 

Приготвяне

Загрейте олиото и запържете до златисто ситно нарязания лук и чесъна. Нарежете на ситно босилека. Пасирайте рибното филе заедно с лука, прибавете сметаната, сока от лимона, прибавете подправките и пасирайте докато стане на кайма. Към половината от нея прибавете босилека и 1 яйце и разбъркайте добре. Към останала добавете само яйце и разбъркайте. В дълбок керамичен съд, сложете хартия за печене, сложете слой от каймата с босилека, втори слой от другата кайма, отгоре сложете нарязаните парчета сьомга и покрийте отново с кайма. Подправете на вкус, покрийте и сложете съда в друг с гореща вода. Запечете за 40 минути при 200 градуса фурна.

 

Японски омлет

 

Продукти

3 яйца

15 мл соев сос

10 мл оризов оцет

 

Приготвяне

Смесете яйцата със соевия сос и оризовия оцет и разбийте добре. По желание подправете със сол на вкус. Загрейте олио и с черпак вземете от сместа, като пържите за тънки палачинки. Когато яйцата се захванат, загърнете двата края един към друг в средата, отгоре сипете втори слой от сместа, като трябва да покрива от едната страна до другата, а не на целия съд. Така докато свърши сместа и се получи дебело руло. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц