Екзотични рецепти за шарана

Екзотични рецепти за шарана Лакомник

6 нови идеи с пикантни сосове от азиатската кухня

Екзотични рецепти за шарана
Автор:Лакомник

Шаранът е често използвана риба в малко национални кулинарии. Освен у нас от европейските страни тя е популярна в Полша, Чехия и Румъния. За сметка на това в Далечния Изток е любим гост на масата – в Китай и Тайланд. Там тя се приготвя пържена в големите дълбоки тигани, наречени уок, и се сервира с пикантни зеленчукови сосове с типичния за местната кухня сладко-кисел вкус. Всички рецепти са много бързи и се приготвят в рамките на 30 минути.

Може да опитате тези апетитни рецепти, подбрани от кулинарите ни, така че да са с достъпни на българския пазар продукти, и да отпразнувате Никулден с по-нетрадиционни вкусове. Със сигурност ще оберете овациите на гостите си. Добър апетит!

 

Бърз шаран по китайски с праз лук 

Шаран в соев сос по тайландски

Шаран с джинджифил и зелен лук

Шаран в пикантен азиатски сос

Шаран в бира и цитруси с мащерка

Хрупкав шаран със зеленчуци по китайски

 

Още по темата
Още по темата
Полски коледен шаран
Магданозът, морковите и целината се нарязват на дълги и тънки ивички. Лукът се нарязва на кръгчета и се слага да се вари с корените в 750 мл гореща вода и бирата. В...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц