Екзотична паста на Венета Райкова

Екзотична паста на Венета Райкова Лакомник
Екзотична паста на Венета Райкова
Автор:Лакомник

Необходими продукти:

1 с.л. сушени манатарки

3 с.л. зехтин

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 морков

1 ч. ч. червена леща

100 мл бяло вино

200 г домати

1 ч. л. сушен риган

1 с. л. листа от прясна мащерка

500 г лингуини или спагети

1 с. л. зехтин

1/2 ч. л. черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Манатарките се заливат с 400 мл вряща вода и се оставят за 20 мин. Нарязват се на ситно, а бульонът се запазва. Зехтинът се загрява и в него се слагат лукът, чесънът и морковите  Разбъркват се 5-6 мин. на умерен огън. Слага се измитата и подсушена леща, разбърква се. Сипва се виното и се бърка, докато се изпари. Добавят се гъбите, доматите и запазеният гъбен бульон. Слагат се риганът, мащерката и солта, съдът се затваря с капака и се оставя да къкри, докато се абсорбира течността и лещата се свари. През това време пастата се сварява според указанията на опаковката. Отцежда се и се разбърква със зехтина и пипера. Слага се в чиния и отгоре се разпределя готовия сос.

Още по темата
Още по темата
Портокалови мекици на Антония Петрова
Може и да е странно, но "Мис България 2009" Антония Петрова е истински експерт в приготвянето на мекици. Въпреки крехката й фигура обича да приготвя калорични ястия в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц