Дробчета с тиквички, коприва и спанак

Дробчета с тиквички, коприва и спанак Лакомник

Апетитен специалитет за гостите или за почивните дни

Дробчета с тиквички, коприва и спанак
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешки дробчета

200 г спанак

200 г коприва

1 глава лук

1 к.ч. ориз

1 малка тиквичка

1 морков

1 зелена чушка

2 домата

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

1 ч.л. червен пипер

3 зърна бахар

1 к.ч. олио

Начин на приготвянe

Дробчетата се накисват във вода. Оризът се слага в купичка. В нея се налива вода. Листните зеленчуци се измиват. Режат се на дребно. Всички останали зеленчуци се почистват и измиват. Тиквичката се реже на кубчета, морковът и чушката- на колелца. Луковата глава се скълцва на ситно. Доматите се стържат на ренде. Взема се гювеч. Разпределят се всички зеленчуци заедно с ориза. Объркват се, така че да се получи мозайка. Дробчетата се редят най- отгоре. Налива се доматеният сок, 1 1/2ч.ч. вода, 1/2ч.ч. червено вино и 1к.ч. олио. Поръсва се сол, захар, червен пипер и сух риган. Добавят се 2- 3 зърна бахар. Съдът се похлупва. Ястието се готви на умерена фурна, 50 минути.

Още по темата
Още по темата
Пилешки дробчета по френски
Лукът и чесънът се нарязват на филийки и се пържат на тих огън. След като се задушат се вадят от мазнината и се слагат дробчетата на по силен огън, като се изпържат...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц