Дроб сарма със заливка

Дроб сарма със заливка Лакомник
Дроб сарма със заливка
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 връзки зелен лук, нарязани на ситно

2 ч.ч. ориз

2 ч.ч. агнешки дреболии

1 ч.л. червен пипер

джоджен на вкус

магданоз на вкус

1 с.л. олио

4 ч.ч. зеленчуков бульон

За заливката:

2 яйца

1 ч.ч. кисело мляко

3 с.л. брашно

щипка сода за хляб

Начин на приготвянe

Измийте и почистете агнешките дреболии. Сварете ги на средно силен огън за 30-40 минути или докато омекнат в подсолена вода.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Загрейте олиото на средно силен огън и добавете лука леко да се задуши за 2-3 минути под капак. Добавете ориза и нарязаните на дребно дреболии като разбърквате непрекъснато. Добавете пипера, джоджена, магданоза и разбъркайте. Преместете в тавичка или в отделни гювечета на порции. Сипете бульона в тавата или разпределете във всяко гювече и сложете в предварително загрятата фурна. Печете около 30 минути или до златисто. Смесете продуктите за заливката добре, така че да няма бучки. Сипете в тавата или във всяко гювече и запечете още около 5 минути или до зачервяване на заливката.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц