Домашни кроасани

Домашни кроасани Лакомник

Наистина бързи и много вкусни домашни кроасани

Домашни кроасани
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. разтопено масло

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

10 г бакпулвер

брашно колкото поеме

Начин на приготвянe

Омесва се тестото от всички продукти и се оставя за 30минути в хладилника. Разточва се и се нарязва на триъгълници по радиус на кръга. В горната широка част на всеки триъгълник се слага плънка по избор и се завива към острия връх. Пекат се в намазана с масло тава при 180С за 30 минути. След изпичането се намазват с топено масло докато са още топли. 

Още по темата
Още по темата
Кроасан с пушен бекон
Изваждаме и разстиламе бутер тестото. Нарязваме го на 8 парчета. Намазваме ги със сметана за готвене, сол и пипер. Нарязваме пушения бекон на тънки парчета и ги...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц