Домашни брускети

Домашни брускети Лакомник
Домашни брускети
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Мариела Панчева, София
Лакомник Необходими продукти

1 франзела
зехтин
готварска сол
шарена сол

Начин на приготвянe

Франзелата се нарязва на кръгчета с дебелина половин сантиметър, които се подреждат в подходяща тавичка едно до друго, без да се застъпват. Така наредени, се поливат с малко зехтин, поръсват се със шарената сол и готварската сол. След това се обръщат и отново се подправят по същия начин. Пекат се на 220 градуса на предварително загрята фурна с вентилатор. Когато се зачервят, се изваждат. По същия начин могат да се направят и триъгълни крутони за различни видове крем супи, като вместо франзела се взема квадратен хляб.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц