Домашна торта на Ели Гигова

Домашна торта на Ели Гигова Лакомник
Домашна торта на Ели Гигова
Автор:Лакомник

Ели Гигова няма амбиции да се доказва като перфектна кулинарка. Тя има лоши спомени от участието си в предаването "Черешката на тортата" преди години. Тогава част от гостите й сред които и продуцентът Иван Христов се усъмниха в готварските си умения. 

 

Необходими продукти:

6 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. кисело мляко

1/2 ч.ч олио

бакпулвер

2 ч.ч. брашно

ванилия

1 буркан мармалад

 

Начин на приготвяне:

С миксер разбиваме мазнината с захарта и прибавяме 1 по 1 жълтъците. Разбиваме добре и добавяме киселото мляко, след това брашното с бакпулвера и продължаваме да бием до хомогенна смес. Получената каша изсипваме в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна на 250 градуса. Белтъците бием с няколко лъжици захар на сняг, прибавяме 1-2 ванилии за аромат. Когато блатът е изпечен го вадим, мажем го с мармалада и разбитите на сняг белтъци и запичаме до бледорозов загар на глазурата. Режем сладкиша на ромбоиди и поднасяме. 

Още по темата
Още по темата
Зеленчуковата супа на Гала
Гала определено може да готви не само пред камерите в ефир. Още преди да стане водеща в "На кафе" тя е приготвяла най-различни ястия в кухнята. Блондинката не се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц