Домашна торта

Домашна торта Лакомник
Домашна торта
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
12
Автор
Силвия Шиекова, Ихтиман
Лакомник Необходими продукти

21 с.л. захар
21 с.л. прясно мляко или една лимонада (250 мл)
21 с.л. олио
21 с.л. брашно
5 яйца
1 бакпулвер

За крема:
1 л прясно мляко
3 яйца
4 с.л. брашно
200 г захар
1/2 бучка масло
една ванилия

Начин на приготвянe

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме прясното мляко или лимонадата. Отново разбиваме. Прибавяме олиото и бакпулвера и накрая брашното. Разбъркваме хубаво до получаване на хомогенна смес. Разделяме на 3 блата, които печем поотделно в тава, в която има намазнена хартия (за всеки блат - отделна хартия). Печем до бледорозово блатовете. Обръщаме тавата и отделяме хартията. Приготвяме домашен крем. Слагаме млякото да заври. Разбиваме яйцата, захарта, брашното и с непрекъснато бъркане прибавяме към врящото мляко. Накрая слагаме маслото и ванилията. Мажем блатовете с врелия крем и украсяваме по желание. Може да се сиропират блатовете.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц