Домашна лютеница

Домашна лютеница Лакомник
Домашна лютеница
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Стела Николова, Казанлък
Лакомник Необходими продукти

10 кг червени чушки

2 кг патладжани
2 кг моркови
2 буркана доматено пюре (от 700-800 г)
1 глава чесън
1 л олио
черен пипер
сол
1 връзка магданоз

 

Начин на приготвянe

Почистваме чушките от семето и дръжките. Изпичаме ги заедно с патладжаните и ги обелваме. 

През това време сваряваме почистените моркови и чесън до омекване.

Прекарваме през месомелачка изпечените и обелени чушки, патладжаните, после сварените моркови и чесън.

Смесваме всичко с доматеното пюре. Започваме да бъркаме на тих огън, като прибавяме олиото на 2-3 пъти. Като е вече готова, се слага черен пипер, сол на вкус и най-накрая магданоз, нарязан на ситно.

Вече изстинала, разпределяме лютеницата в бурканчета, които варим 20 минути.

Още по темата
Още по темата
Сливова лютеница
Продукти: 3 кг сини сливи без костилките 4 кг червени печени чушки 100 г люти сурови чушлета 2-3 глави чесън Начин на приготвяне: Сливите, чушките, лютите чушлета...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц