Диетични крекери със сусам и розмарин

Диетични крекери със сусам и розмарин Лакомник

Безглутенова вкусотия за здравословно засищане на глада през целия ден

Диетични крекери със сусам и розмарин
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 чаши бадемово брашно (или друго безглутеново)

1 чаша сусам

2 яйца, разбити добре

2 супени лъжици студено пресован зехтин

2 чаена лъжица изсушени листа от розмарин

1 1/2 чаена лъжичка сол

масло за намазване

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 170 градуса. Покрийте тавичка с хартия за печене и я намазнете.

В голяма купа смесете всички съставки до получаване на гладка смес. Разстелете тестото на друг лист намазнена хартия за печене или восъчна хартия. Отгоре поставете още един и притиснете добре тестото, така че да стане не повече от половин сантиметър високо. Махнете горния лист, а с помощта на долния прехвърлете тестото в тавата, като го обърнете върху подготвената в нея хартия. С ножа направете разрези, с големината на бисквитите, която желаете. Така ще ги начупите по-лесно след печене.

Печете крекерите 10-12 минути или докато ръбовете на тестото покафевеят.

Извадете бисквитите от фурната и ги охладете на метална решетка. Съхранявайте ги с затворена кутия.

Още по темата
Още по темата
Соленки с пармезан и зелен лук
Загрейте фурната до 220 градуса. С 1 чаена лъжичка зехтин леко намажете 12 мини формички за мъфини или сладки и ги сложете във фурната да се затоплят. Разбъркайте...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц