Гювечета за овчари

Гювечета за овчари Лакомник
Гювечета за овчари
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Галя Николова, Кубрат
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма
1/2 ч.ч. олио
1 глава лук
5 домата
4 яйца
150 г сирене
3-4 с.л. соев сос
50 г кашкавал
4 люти чушлета, по желание
черен пипер
червен пипер
чубрица
кубче бульон (зеленчуков)

Начин на приготвянe

В сгорещената мазнина се слагат нарязаният на едро лук, каймата и доматите, нарязани на кубчета. Към тях се прибавят чубрицата, натрошеното кубче бульон, черният и червеният пипер. Сместа се разпределя в гювечета и се поръсва със соев сос и натрошено сирене. Отгоре се заливат със смес от яйцата и настъргания кашкавал. Върху сместа се слага по едно люто чушле. Ястието се запича във фурна и още горещо се поднася с малко нарязан магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц